Mina senaste aktieaffärer

Idag fick jag in en rejäl peng i utdelning från bland annat Akelius och Volati preferens. Dessa pengar räckte mer än väl till att täcka upp det belopp jag planerat handla för denna månaden och jag slog till och investerade direkt.

Jag ökade i fastighetsbolaget Wallenstam. Det är ingen uppenbar "fyndvärdering" men den är i vart fall på en nivå jag är bekväm med. Jag gillar inriktningen med fokus på hyreslägenheter som ger ett stadigt kassaflöde. Läs mer om Wallenstam i mitt inlägg med kommentar på deras senaste rapport.

Det blev också ett litet antal Handelsbanken för att frisera till mitt innehav till ett jämnt och fint antal. Handelsbanken är den bank som har det högsta kredit betyget i Europa. Medan övriga banker stod för ruinens brant i finanskrisen stod Handelsbanken starka och betalade en god utdelning dessutom genom den tuffa tiden. Läs mitt inlägg jag skrev i samband med senaste rapporten från Handelsbanken.

Jag köpte också mer i Xact Högutdelande. En börshandlad fond som pyntar utdelning. Den här tycker jag är en riktigt bra riskspridare och bra komponent i en långsiktig portfölj. Fonden är lite smartare och bättre i risksynpunkt än vanliga indexfonder. Den innehåller 50 bolag som alla viktas lika stort ungefär. Andra indexfonder har ofta en viktning som gör att man har en betydande exponering i vissa bolag och branscher. Läs mitt inlägg med info om Xact Högutdelande.

4 kommentarer:

  1. Hm... det ligger väl en årlig avgift och tickar i Xact högutdelande (plus courtage och spread vid inköp)?
    Vad ligger den årliga avgiften på?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena anonym,
      infon finner du i inlägget jag länkar till med mer info om fonden.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. "Det blev också ett litet antal Handelsbanken för att frisera till mitt innehav till ett jämnt och fint antal."

    HAHA! Det finns alltså fler som tänker såhär? ;D Har läst om det tidigare men själv aldrig varit särskilt brydd. Jag kanske kommer till det när antalet aktier börjar stiga ytterligare dock.

    Kul att läsa det du köpt!

    Kronan till Miljonen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja det är nog lite sifferkombinationvarning på det där men som du säger är jag inte ensam =)

      Det är främst när jag tänker att jag kan nöja mig med en position som jag gärna har jämnt antal. De flesta innehaven ser jag som så att jag löpande köper mer och där är det ojämna antal i många fall.

      Mvh petrusko

      Radera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...