Global X MSCI SuperDividend EAFE

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

Global X är en liten aktör jämfört med bjässar som Vanguard och iShares/Blackrock men de är väldigt framåt med nya och intressanta fonder. Nyligen anställde de en riktig höjdare i ETF-världen som utlovade fortsatta satsningar och nya intressanta produkter.
Något som Global X har gott om är ETF:er av olika slag med hög direktavkastning. Här är en som har flera saker jag gillar. Bland annat är innehaven generellt sett vettiga och de är hyggligt likaviktade. I vissa fonder kan tex det största innehavet väga 18 procent och då är ju fonden väldigt beroende av just det bolaget.

Ticker: EFAS
Namn: MSCI SuperDividend EAFE
Avgift: 0,55 procent
Utdelning: Månadsvis
Direktavkastning: 5,82 procent på kursen $17,97 *Uppdatering 171105: Direktavkastningen är snarare kring 5 procent på kursen $17,97. Fel av mig där först. Det var på lägre kurser den gav 5,82 procent.

Fonden har 50 innehav med inriktning på bolag med hög direktavkastning. Det är internationellt fokus med innehav från Europa, Australien och Asien.  Som ni kan se i bilden nedan väger det största innehavet under 3 procent vilket betyder att alla 50 innehav har ungefär lika stor viktning. Säkerligen känner ni igen några av bolagen också, Tele2 och Fortum tex.
Länk till Global X EFAS hos Avanza (affiliatelänk).


11 kommentarer:

  1. Kan helt klart vara något att komplettera XACT Högutdelande med, hur ser du på avgiften, något som man kan leva med?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Anonym,
      Det är en ganska hög avgift men som du är inne på så tycker jag man kan leva med den. Det är ju ingen helt vanlig basic indexfond och därför kan man vara mer tålig mot en högre avgift.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Kolla in EFAV, liknande inriktning men spritt på betydligt fler innehav och med rimligare avgift. Lite lägre DA men det lär man ta igen på kursen.

      En mycket värdigare internationell motsvarighet till Xact högutdelande. Global X har många fonder som vid första anblick låter aptitliga men höga avgifter och kass totalavkastning gör att de inte klarar en andra genomlysning

      Radera
    3. Tack för tipset Anonym. Stämmer det att EFAV har en DA på cirka 4,3% ??

      Radera
  2. Hejsan. Googla på detta bolag och la till dividends date. Kom då fram till en sida som heter Nasdaq..... kollar man utdelningarna där så verkar det variera stort varje månad vad som betalas ut. Är detta någon som du vet stämmer? Tack på förhand. Med vänlig hälsning Marcus

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marcus,
      När man googlar denna är det lätt att hamna in på liknande ETF:er då Global X har väldigt många. NEdan har du en länk till deras hemsida där du har korrekt information om utdelningen för just den här fonden. Utdelningen har höjts under året och ligger nu på $0,0724 per månad.

      https://www.globalxfunds.com/funds/efas/

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Hej! Var är det vettigast att ha ETFer? KF, ISK eller något annat konto?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Jakob,
      Utländska ETF:er som betalar utdelning likt denna från Global X är bäst i en kapitalförsäkring. Det finns några svenska ETF:er från Xact och de kan man gott ha i ett ISK om man vill då de ej är föremål för utländsk källskatt på utdelningen.

      Läs mitt inlägg om att ha utländska aktier i KF:
      http://petrusko.blogspot.se/2014/11/utlandska-aktier-i-isk-eller-kf.html

      Mvh petrusko

      Radera
  4. En följdfråga, vart tas förvaltningsavgiften ut? Dras den från direktavkastningen?

    SvaraRadera
  5. Hej Petrusko,

    Fann detta inlägg när jag skulle handla amerikanska ETFer vilket nu efter årsskiftet verkar vara svårt. Jag vill handla något som följer MSCI EAFE men hittar inget - har du något tips?

    Tack på förhand!

    SvaraRadera
  6. Hej Petrusko,

    Hittade ditt inlägg när jag googlade på amerikanska ETFer vilket verkar vara svårt att handla för tillfället. Jag vill handla något som liknar just MSCI EAFE. Har du något tips på instrument?

    Stort tack på förhand!

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...