Svag Q2-rapport 2017 av Volati

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

Volati släppte precis sin rapport för första halvåret och Q2 en dryg timma innan börsen öppnar och det var en väldigt svag rapport där EBITA-resultat minskar över 21 procent i q2 och dystra 15,5 procent under första halvåret.
Omsättningen minskade 6 procent under andra kvartalet vilket drog ned det första halvåret till att ligga på en knapp ökning.

I rapporten kan man läsa förklaringar att det varierar mellan kvartalen, det är säsonger, det är dåligt väder...
En del av verksamheten består i att hyra ut avfuktningsmaskiner och om det inte är jobbiga fuktproblem i Europa är det ingen som hyr maskinerna. Att det påverkar bolaget är inte så konstigt men;

Att resultatet minskar med ett whooping 21 procent för att vädret inte är som man önskar ja det är ju inte värst stadigt. Volati har funnits i många år men är relativt nya på börsen, de har varit duktiga historiskt på att göra affärer och förhoppningsvis är de även så i framtiden. Att bygga ett stadigare Volati borde stå på agendan! Att säcka ihop på det här viset är inte tipp topp. Inget för den knäsvage.

Länk till Volati hos Avanza (affiliatelänk)

Info om affiliatelänkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

OMX Stockholm Banks

  De svenska storbankerna har gått bra det senaste året i spåren av ett normaliserat ränteläge. Hittills i år har de presterat en god totala...