Latour Q2-rapport inte tipp topp

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Idag rapporterade Latour och medan Investmentbolags rapporter inte brukar vara så spännande skiljer sig Latour lite då de har en god del onoterat via sin helägda industridel.

I samband med rapporten meddelar man ett närapå dagsfärskt substansvärde om 92 kronor (kl 13 21/8) vilket betyder att Latour handlas med en premie om drygt 10 procent.

Under kvartal 2 köpte Latour ytterligare 349 000 aktier i Tomra och har hittills i år köpt 689 000 stycken och äger nu 26,3 procent av kapitalet i bolaget. Det här gillar jag då jag ser Tomra som ett av guldäggen i Latours portfölj. De har en stark marknadsposition och en verksamhet med mycket god potential.

Belåningsgraden är uppe i 4 procent vilket är högre än samma tid för ett år sedan men får ändå ses som relativt försiktig.

Industridelen lämnade en del att önska med ett rörelseresultat som backade 3 procent och en mycket svag organisk tillväxt om ynka 1 procent.
Industridelen som brukar prestera imponerande bra var i denna rapporten en besvikelse.

Länk till Latour hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

1 kommentar:

  1. Jag hade faktiskt missat att de ökar i Tomra. Och ja, det är ett mycket bra bolag det. Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

    SvaraRadera

Emilshus rapport Q1 2024 - Höjd prognos

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag var det dags för fastighetsbolaget Emilshus att presentera sin rapport för det fö...