Invest in income producing assets - Video med Buffett



Det här är en video med 5 olika tips från Warren Buffett. Jag som utdelningsinvesterare fastnar naturligtvis extra för "Invest in income producing assets". Han säger det inte nödvändigtvis som att du skall gå och ha fokus på utdelningar utan tanken är att tillgångar som inte avkastar cash till dig skall du undvika. Tex guld är ju bara en metallklump som inte ger dig en cent fram till den dagen du eventuellt säljer. Har du tur när du säljer kanske någon är villig att betala mer än vad du betalade för din metallklump. Tillgångar som tex aktier betalar generellt utdelning, ett kassaflöde du kan investera för att få ytterligare avkastning.

Jag tycker detta är en käck video där någon satt samman ljudklipp med 5 olika tips Warren Buffett delar med sig av. Endast 7 minuter lång och du behöver inte titta på den för det är ingen rörlig video eller så.

3 kommentarer:

  1. Lite off topic.. Men visst har du ett litet innehav i Telia också?
    Som du säkert sett så gör dom nu återköp av aktier vilket trissar kursen, Skall man som aktieägare agera i detta? Känslan jag får är att många går in för att sedan gör hemtagning av vinsten. Är det då läge att sälja delar av innehavet.

    Kursen är ju inte känd för att röra på sig i Telia, utan kommer sannerligen återgå till normala nivåer igen eftersom bolaget tuffar på som vanligt. Att dom har cash nu, beror ju på alla försäljningar de gjort runt om i världen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Oskar,
      Jag har ägt Telia i omgångar. Någon gång hade jag ett hyggligt stort innehav medan mitt senaste ägande bara bestod av en "bevakningspost". Jag köpte ett litet antal kring årsskiftet och sålde dem ganska strax därefter. Jag velade kan man säga, kom fram till att det där med bevakningspost inte var min grej, inte för stunden iaf.

      Telia idag är mycket bättre än Telia för ett år sedan. De har rätat ut en del frågetecken och de fokuserar på Norden. KAssaflödet är bra och utdelningen är hållbar, kanske blir ytterligare höjning till och med.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Kanske också off-topic. Minns att jag ägde Frontline samtidigt som dig. Har gjort en mini-återblick här:
    https://myntaren.blogspot.se/2018/04/aterblick-pa-frontline.html
    Vad är din uppfattning om Frontline?

    SvaraRadera

VIX index och stigande optionsintäkter

  VIX är något du kanske hört tuffa traders slänga sig med tidigare men inte känt någon mening eller intresse att sätta dig in i vad det är....