Saturday, January 06, 2018

SPP Aktiefond Global A


En Globalfond som följer ett annat världsindex än Swedbank Robur Access Global och därför ett värdigt alternativ. Den här fonden följer MSCI All Country World Index, net return och skillnaden man främst ser är att den har en lite mindre vikt i USA och Europa för att istället ha en tyngre del i Asien. I den här fonden väger Asien exklusive Japan cirka 10 procent medan det väger cirka 2 procent i Swedbank Robur Access Global.

Produktens avgift: 0,33 procent.
Fondförmögenhet: ca 14,3 miljarder kronor.
Minsta köp man kan göra i fonden är 100 kronor.
Den har 28565 st ägare hos Avanza.
Köp och sälj innan klockan 13 sker samma dag och syns på kontot dagen efter. 

Jag tycker att det här är en mycket intressant Globalfond med sin större viktning mot Asien som kan tänkas stå för en bättre tillväxt framledes än tex Europa. Avgiften är låg och bara lite högre än Swedbank Robur Access Global som har en total kostnad på 0,25 procent. Jämfört med Länsförsäkringar Global Indexnära som ligger på 0,35 procent i total fondavgift så är denna marginellt billigare.
Sammanfattningsvis ett jättebra val av globalfond och om man vill äga två olika globalfonder kan man ju argumentera för det via skillnaden i innehav och viktning. 

Länk till SPP Aktiefond Global A hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

3 comments:

 1. Kul, blir nog att ha båda för min del i barnens portfölj.
  /Pappa betalar?

  ReplyDelete
 2. Har du någon aning varför länsförsäkringar har så mycket högre transaktionsavgifter än SPP på sin globalfond? Känns som en indexfond borde kunna vara relativt statisk och bara ombalanseras ibland.
  Mvh Micke

  ReplyDelete
 3. Jag gillar SPP Global. Ett annat alternativ är att ta in en liten slurk Swedbank Robur Access Asien. Den är också billig har jag för mig. Då kan man själv styra andelen.
  /Daniel

  ReplyDelete