Idag backade börsen 1,2%


Länge har börsen gått starkt nu och det är väldigt få tillfällen den bjudit på en sådan nedgång likt idag. Även börsen i USA backar och det är väldigt spännande att få se imorgon hur det går då. Jag har inget emot nedgång, för tillfället föredrar jag det då jag inte vill att börsen skall gå allt för starkt på kort tid. Då föredrar jag en mer sansad utveckling.

Trots den lilla nedgången är börsen fortsatt generellt sett högt värderad. Nedgången är såpass liten att den inte är ett sådant där uppenbart tillfälle som skriker passa på att köpa. En sektor som sticker ut lite nu är bank. Där är värderingarna generellt lägre och direktavkastningen hög. Bankerna har hyggligt god outlook varpå det kan vara värt att ta en närmre titt i sektorn.

Jag har inga pengar avsatta till köp imorgon men om tillfälle ges använder jag krediten till mindre ökningar. Om Volati fortsätter backa och om Latour backar en rejäl slant slår jag till.
Detta är främst en del i mitt regelbundna köpande och skall inte tolkas som någon sorts kortsiktig spekulation.

2 kommentarer:

  1. Hehe, jag tycker att det är lite intressant att direkt börsen backar 1-2% så ser jag saker och ting som köpvärt, trots att börsen rört sig uppåt en längre tid. Egentligen var det lika köpvärt för en vecka sedan men p.g.a. kontinuerlig uppgång så kändes det inte lika "köpvärt" då :)

    En psykologisk effekt kanske...

    Kronan till miljonen

    SvaraRadera
  2. Håller med om banksektorn. Trots rop om bobubblor tror jag inte att bankerna behöver vara särskilt rädda för kreditförluster. Och i väntan på dem är de som vanligt stabila vinstmaskiner.

    Och själv är jag förvånad varje dag börsen INTE tappar 1 procent.

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...