Börsveckan som gått v.44


Börsveckan som gått bjöd på en uppgång om 0,76 procent för Stockholmsbörsens index OMXS30. Den tunga rapportperioden är nu över och jag tycker att bolagen generellt sett presterat bra Q3-rapporter. Börsens storbolag bör höja sin utdelning ordentligt till våren, sett till vinstutveckling osv. Nu är nästa rapportperiod i början av 2018 och bokslutskommuniké som hägrar. Med dem presenteras också förslag till utdelning, en sann höjdpunkt för oss utdelningsintresserade.
Det har varit månadsskifte precis och det betyder månadsrapporter av olika slag. Jag vill tipsa om att läsa fondförvaltarnas månadsbrev. Flera skriver sådana och det finns gott om duktiga förvaltare som torde ha intressanta saker att säga. Ett exempel är Carnegie och deras förvaltare Simon Blecher. Han är erkänt duktig och medan han på vissa punkter är som en skiva som hakat upp sig lär man sig att filtrera och han säger alltid nya smarta saker också. Blechers månadsrapport för oktober borde ticka in vilken dag som helst nu. Du finner den i länken: http://www.carnegiefonder.se/fonder/sverigefond/

En annan sak som jag vill tipsa om är att Dagens Industri nu har nyhetssändningar i videoformat på vardagar och att det inte kräver att man är inloggad eller betalande kund för att ta del av. Deras sajt är i övrigt obrukbar om man inte är betalande kund varpå jag förstått att många inte snappat upp det här med nyhetssändningarna att de faktiskt är tillgängliga.

Några av mina inlägg i veckan:

Jag hämtade gratis pengar genom att byta mina Handelsbankenaktier.
https://petrusko.blogspot.se/2017/10/jag-bytte-handelsbanken-igen-och.html

Jag skrev om en ETF med fet månadsvis utdelning.
https://petrusko.blogspot.se/2017/11/global-x-msci-superdividend-eafe.html

Artiklar och bloggar jag läst:

SnackarGoja bloggade om sin flytt till Nordea och deras tjänst för aktiehandel.
http://snackargoja.blogspot.se/2017/11/flytten-till-nordea-uppfoljning.html

miljonär innan 30 bloggade om vad man skall kalla sig när man lever på utdelningarna.
http://miljonar.blogspot.se/2017/11/ordet-pensionar.html

Anna Svahn skrev ett inlägg om "orättvisa" och alla miljoner börjar med 1 krona.
http://annasvahn.se/2017/11/alla-miljoner-borjar-med-en-enda-krona/

I veckan som kommer hoppas jag kunna få loss en slant i mitt företag att investera i aktier. Jag spanar bland annat på Disney som jag skrev ett inlägg om. Jag får även in en hel del utdelningar i veckan så det blir köpt fler aktier oavsett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...