Ola Rollén och Hexagon

Jag har avvaktat med att skriva något kring den här härvan där Hexagons VD suttit i finkan en vecka i Norge för misstänkt insiderhandel. Jag har ju inte all info och kan inte ta ställning till vad jag skall tycka och tro om själva affärerna  han gjort.

Något jag däremot reagerade starkt över var att Hexagon kände till anklagelserna i flera dagar innan man informerade marknaden. Man lät till och med Ola presentera den senaste rapporten via telefon ifrån "finkan" utan att nämna att polisen hade honom i förvar.

Jag läste idag en artikel om att Aktiespararna Hakat upp sig på detta också och att de pushat för att börsens disciplinnämnd skall ta sig en titt på ärendet.

Så här får man inte kommunicera med marknaden. Om ett bolag har sådan här info skall de informera marknaden omedelbart. Det är inte bara en önskan utan det står i reglerna för noteringen hos Nasdaq också.
Länk till Hexagon hos Avanza. (Adlink)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Storebrand Global All Countries B - Global indexfond med cash utdelning

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Det har varit några vändor med den här fonden. Jag har bearbetat Avanza och fondbolage...