Ny VD - The king of poop

Styrelsen för Eniro har utsett Örjan Frid till ny vd. Den tidigare vd:n Stefan Kercza har sagts upp.

Stefan Kercza blir en i mängden som försökt sig på den (förmodade) omöjliga uppgiften att lyfta Eniro, inte lyckats och fått sparken. Så har det sett ut länge för Eniro nu, bolaget presterar dåligt varpå VD får sparken och en ny tillsätts. Den nye anses sedvanligt vara rätt person för uppgiften.

Rätt person för uppgiften... Ja, det finns förmodligen inte för Eniros verksamhet är dålig.

Så här sade en före detta VD för Eniro i maj i år, en annan VD som fått sparken alltså.

Jesper Kärrbrink, tidigare vd för Eniro, dömer ut sök- och annonsbolaget.

"Nu är det nog kört för Eniro tror jag. Det fanns en potential till vändning, men problemen med finanserna har hela tiden tagit för mycket kraft och fokus från verksamheten",
säger han i en intervju med DI Dimension.
Jesper Kärrbrink var vd för Eniro från våren 2008 tills han fick sparken hösten 2010.

Stefan Kercza tog över efter Johan Lindgren, som sparkades 2014. Stefan Kercza som nu sparkats lämnar över stafettpinnen till Örjan Frid som tar över VD-posten omgående.
Örjan presenteras som en turnaroundexpert. Kanske finns det delar i bolaget som har en framtid men i det stora hela är Eniros verksamhet förlegad. Den är obsolet och sannolikt vore det bästa att försöka rädda det värde som räddas kan. Detta genom att lägga ned och sälja det som kan säljas.

Eniros intäkter kommer från försäljning av annonser i deras produkter och tjänster. Tjänster som inte behövs eller önskas på sikt. Dessutom rapporteras löpande om fula metoder vid försäljning och missnöjda kunder. Missnöjda kunder, ja de lär ju inte vara så dumma att de betalar Eniro när det är dags att förlänga/köpa ny annons.

För anställdas och ägares skull kan man ju hoppas att det går vägen för Eniro och att de undviker bolagets undergång men det är sannolikt bara en vacker tanke och förhoppning. Det här bolaget är ren skit och oavsett vilken VD de sparkar eller anställer så är denne VD (eller fd VD) chef över skit. King of shit. Kungen av skit, The king of poop. The poop king. Ja Eniros VD har flera nicknames.

En bra tumregel för oss investerare är att aldrig äga skit.
Igår fredag stängde Eniro på cirka 0,62 kronor.
Länk till Eniro hos Avanza.

Annons:
 


5 kommentarer:

  1. Nog är det så alltid. Var visst Buffett som konstaterade: When a manger with a reputation for brilliance tackles a business with a reputation for bad economics it is the reputation of the business that remains intact.

    Med vänlig hälsning

    Lars

    SvaraRadera
  2. Det är bara skithögar som försöker luras som ringer från Eniro. En helt annan sak med Hitta.se faktiskt. Som natt och dag. Jag är inte insatt i de båda bolagen och vilka skillnaderna är men Hitta.se visar är iallafall att det går att tjäna pengar hederligt i branschen.

    SvaraRadera
  3. Hej petrusko. Själv har jag LF global indexfond, Spiltan investement aktiefond. Aktier investor,kinnevik,ratos,byggmax,telia,alfa laval,Hm,Toleranzia. Köper aktier för 13000 kr i månaden. Mycket likvid på sparkonto sedan innan. Långsiktig invedtering i aktier på 15 årssikt och mer. Vad tycker du om det? Du har bra blogg��.
    Mvh.jacke77

    SvaraRadera
  4. Löjligt inlägg och väldigt lågt. Du kan bättre Petrusko.

    SvaraRadera
  5. marcuslindblad@twitter

    tror du glömde disclaimern ;)

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...