Ny VD för Handelsbanken

Idag meddelade Handelsbanken att man tillsatt en ny VD. Medan diverse sajter skriver spaltmeter om den förre VDn och det faktum att han fått sparken väljer jag att blicka framåt och fokusera på nye VDn Anders Bouvin.

Bouvin är en internrekrytering, han har arbetat länge hos Handelsbanken, sedan 2002 som vice VD. Han har även varit kontorschef i bla. New York och Danmark.

"Anders Bouvin har arbetat över 30 år i Handelsbanken och är väl förtrogen med bankens arbetssätt, kultur och värderingar. Han har det senaste decenniet varit verksam i Handelsbanken i UK och har där byggt upp ett rikstäckande kontorsnät, med stabila finanser, god lönsamhet - och marknadens absolut nöjdaste kunder," säger Pär Boman.

Angående petningen av förre VDn säger Pär Boman så här:

"Alla chefer i Handelsbanken - och i synnerhet kontorscheferna - ska ha en mycket hög grad av självbestämmande. Att vara högste chef i banken kräver därför ett speciellt ledarskap - betydligt mer komplext än traditionellt management. Man kan således vara en utmärk ledare och chef - som Frank Vang-Jensen har varit - men ändå inte fullt ut motsvara de krav som ställs på en koncernchef i Handelsbanken,"

Jag tycker det verkar rimligt och i valet av ny VD lär inte ledningen få några större överraskningar, Bouvin är väletablerad i banken och dess kultur osv.
Anders Bouvin kommer sannolikt vara en utmärkt VD för Handelsbanken.

Disclaimer: Jag äger Handelsbanken.

Länk till Handelsbanken hos Avanza med mer info om aktien och pressmeddelanden. 

Annons:

4 kommentarer:

  1. Det som svider är att förre VD får en fet fallskärm. Vore bättre om de pengarna gynnat oss aktieägare eller kunderna. Såg på nyheterna att kunder inte tycker det är rimligt med motsvarande ersättningar. Håller själv med, en del har mer lön än de förtjänar. Mvh

    SvaraRadera
  2. Hur ser du på det faktum att man ger ett avgångsvederlag på 24 miljoner kronor, bara sådär? Inte nog med att man ger vdn en väldigt hög lön, de får sedan en absurt hög fallskärm som tack för ett mindre bra jobb. Är inte detta ett fullkomligt orimligt slöseri? Vad säger det om styrelsens kompetens och sätt att använda aktieägarnas medel, när sådana orimlig avtal ingås?

    SvaraRadera
  3. Jag är inte upprörd på något sätt över fallskärm osv.
    Det kostar att attrahera de främsta individerna och på den här nivån är det så här det ser ut.

    Inget konstigt i det. 20 miljoner är en fis i rymden för Handelsbanken och lätt värt varenda krona för att anställa rätt person och ev sparka o rekrytera om.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  4. Håller med dig petrusko, detta tackar vi för och hoppas på ytterliggare nedgång så vi kan fylla på i detta fina bolag.

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...