Nu börjar stormen knöcka på. Outdoor.

Det blåser som in i sjuttsingen, ja inte på börsen. Ute alltså.
Jag har sedan tidigare planerat in en go löprunda i skogen idag och stormblåst är inget som hindrar mig från detta. Trail/offtrail springer jag allt som oftast för den som undrar. Sedan en tid tillbaka finner jag dubbel lycka i min löpning. Som bekant äger jag bolaget VF Corp, bolaget bakom The North Face.
Stolt ägare till ett mäkta fint bolag springer jag med ett smajl på läpparna i mina fina The North Face skor. Jag tror på outdoorsegmentet där The North Face är störst i världen och jag tycker VF Corp har riktigt starka och fina varumärken i övrigt.
De äger tex Vans samt jeansmärkena LEE och Wrangler. Timberland är ytterligare ett starkt varumärke i portföljen.
VF Corp med sina olika varumärken har över 50% av marknaden på ryggsäckar i USA.

VFC som är tickern för bolaget har höjt sin utdelning varje år i över 40 år och är en så kallad S&P500 Dividend Aristocrat. Utdelningstillväxten är imponerande med 17/17/10 procent på 5/10/25 år.

Länk till aktien hos Avanza.

Så ser ni en skummis som springer runt och skrattar i skogen kan det mycket väl vara petrusko.

5 kommentarer:

  1. Äger du VF Corp i utdelningssyfte trots att denna endast ligger på 2,38% i nuläget? Tror du att det finns uppsida i bolaget så att utdelningen kan tänkas höjas i framtiden och nå upp till tidigare nivåer?
    2013 var direktavkastningen uppe och nosade på 6% för att störta ner under 2% om jag inte missminner mig.

    SvaraRadera
  2. Hej petrusko gillar din blogg och du verkar kunna en hel del om investeringar. Jag har en helt annan fråga som du kanske hade kunnat hjälpa mig med. Om man säljer mark i ett annat land som man äger kan man då föra över dessa pengar i sitt konto i Sverige utan att behöva betala skatt? Eller vet du lika lite som jag i denna fråga.

    SvaraRadera
  3. Hej Anonym,
    Jag besitter ingen sakexpertis i frågan. Dock är man skatteskyldig i Sverige för alla vinster man gör oavsett om det är mark i Sverige eller annat land. Det är här du är skattskyldig om du är skriven här. I vissa fall uppstår dubbelbeskattning men det där har skatteverket koll på och avtal med länder för att jämna ut till våran svenska nivå.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  4. Sälj marken och för över genom SWIFT med hjälp av banken i utlandet.Så länge det kommer in under 300.000skr så har Svenska banken ingen skyldighet att rapportera till skatteverket. Behöver du föra över större belopp kan du föra över till flera namn i familjen. Eller flera gånger men inte för tätt mellan överföringar. Annars så är alla som är skattskyldiga i Sverige alltid skyldiga att redovisa ock deklarera fastighetsaffärer i utlandet.

    SvaraRadera
  5. Åtminstone Timberland är ju ett märke det går utför för väldigt fort nu. För ett par år sedan var det jämn hög kvalitet, nu är det mid till power mid kvalitet på sakerna.
    Orsaken att jag har koll är att dagisdottern hade en del timberland tills deras saker inte funkade längre p.g.a. bristande kvalitet.
    TNF trodde jag var intersport eller någon annan kedjas egna märke med billiga men okay produkter.

    För mig låter det som ett bolag som köper etablerade märken och sedan mjölkar sönder varumärket genom besparingar på utveckling och råvaror. Ett bra sätt att tjäna snabba pengar men om inte tillväxten är hög är utdelningen på tok för låg. Inom 10år är det mesta av värdet i varumärket bränt och kvalitén så låg att dom säjs i "binge" på Ica.
    Men lyckas man bara köpa nya varumärken billigt så gör det ju inget, får titta närmare på det.

    SvaraRadera

VIX index och stigande optionsintäkter

  VIX är något du kanske hört tuffa traders slänga sig med tidigare men inte känt någon mening eller intresse att sätta dig in i vad det är....