Börsveckan som gått. V33 2016

Under vecka 33 backade OMXS30 med 1,46 procent och som ni kan se i grafen i bilden var det en ganska stadig nedgång under veckan. Vi summerar börsveckan som en sur börsvecka helt enkelt.
Olympiska Spelen är i full flärd och Sverige har plockat hem flera medaljer. Kvinnorna verkar vara våra OS-hjältar, det är i vart fall de som fått tillräckligt mediabrus för att nå mig som inte följer det öht. Medalj och världsrekord i simning, fotboll och mountainbike bland annat har jag snappat upp. Kul att det går bra för de svenska damerna, kul att det går bra för Sverige.

Det går bra för Sverige... Ja det går ganska bra för Sverige, världsekonomin är lite so so men Sverige klarar sig hyggligt. Folk har gott om pengar, arbetslösheten är hanterbar och det ser ut att fortsätta vara hyggliga tider även framöver. För den aktieintresserade kan detta betyda att man skall titta lite extra på bolag med Sverige som främsta marknad/källa till intäkter. För egen del har jag tex Skanska som favorit i byggsektorn men har även köpt NCC för att få en större exponering mot den svenska marknaden som väntas vara god i många år framöver.

Hennes & Mauritz presenterade försäljningssiffror i veckan och de var bättre än väntat varpå aktien handlades upp betydligt mer än index den dagen.

Ett par av mina inlägg i veckan:

Handelsbanken petade sin VD och tillsatte en ny. Läs mitt inlägg om detta.


Volati lämnade rapport och flaggar för notering av Stamaktien. Läs inlägget.

Artiklar och bloggar jag läst i veckan.

Jag läste ett bra inlägg om Sampo hos Pengabloggen. Länk till inlägget.

Riskminimeraren skrev bra om Ratos: Länk till inlägget.

Som jag nämnde igår spanar jag främst på att öka i Axfood och Investor framöver. Snart går vi in i september månad och det är historiskt en riktigt dålig börsmånad. Vi får se hur det blir i år. För min del är det en riktigt dålig utdelningsmånad, min sämsta på året faktiskt ihop med december.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sålt Handelsbanken Global High Dividend Low Volatility

  Jag har haft en liten slant i fonden Handelsbanken Global High Dividend Low Volatility B . Det är snart ett år sedan jag tog in fonden och...