Börsveckan som gått. V31 2016

Vecka 31 har passerat och OMXS30 stängde veckan ned på -0,56 procent. Inte så mycket kan tyckas men i årstakt ger det minus 29 procent ungefär. Turligt nog går ju inte börsen ned varje vecka, det går upp ena veckan och ned nästa. På mycket lång sikt går börsen upp men vissa veckor/dagar/månader kan sura ordentligt av olika anledningar. Det kan vara en rapport som kommer in under marknadens förväntningar. Tex Novo Nordisk som rapporterade i veckan och tappade kring 10 procent på rapportdagen. Det kan vara politisk oro, terrordåd mm men alla de här sakerna är endast jack i uppåtpekande långsiktiga grafen.
Som jag skrev i mitt inlägg om Novo Nordisk och rapporten så är det fortfarande ett bra bolag. Läs mitt inlägg om Novo Nordisk.
I veckan har media skrivit om presidentvalet i USA och fallande stöd för Donald Trump. Warren Buffett sågade honom längs fotknölarna och stöder öppet Hillary Clinton. I senaste undersökningarna är Hillary storfavorit att vinna. Oddsen hos spelbolagen talar starkt för Hillary.
Men vi lärde oss ju nyligen av Brexitröstningen att inte ta ut ett resultat i förskott, förvisso var det en jämnare match än det här presidentvalet nu verkar vara. 

Några av mina inlägg i veckan: 

Jag skrev om utdelningstillväxt och varför det är ett bra nyckeltal att kolla på. Länk till inlägget.

Ett par bra tjänster för att kolla på nyckeltal/data för aktier: Länk till mitt inlägg

Bloggar och artiklar jag läst i veckan:

Jag snubblade in på en fräsig blogg jag inte läst tidigare. Thoughts by Mr P Där läste jag ett bra inlägg om exponering i olika länder via fonder. Jätteintressant. Länk till bloggen 

Miljonär innan 30 skrev om sina förutsättningar och om att alla har olika när det kommer till val man gör i livet, hur mycket pengar man behöver för att sluta jobba mm. Länk till bloggen 

 Gustavs Aktieblogg vill ha tips och ideer till kommande inlägg. Länk till bloggen

Den amerikanska bloggen Sure Dividend skrev om Johnson & Johnson och att det är den ultimata aktien att äga för alltid. Länk till inlägget

En icke börsrelaterad sak i veckan är att jag började titta på serien Stranger Things på Netflix. Jag tycker den är fräsig och något jag direkt fastnade för är den braiga musiken. Jag verkar inte vara ensam om att gilla den här Netflix Original-serien för när jag skrev om det på Twitter fick jag massvis med kommentarer från folk som gillar den.
Ni följer mig på twitter va? Klicka här för att komma till min twittersida

I veckan som kommer får jag en rejäl slant i utdelning från diverse preffar. Onsdag 10/8 tickar utdelningen från Bägge Oscarpreffarna, Akelius, Volati och SAS in på depån.
Jag planerar att köpa bland annat Skanska.


3 kommentarer:

  1. Hej vad anser du om Johnson i dag dyrt eller vänta några månader? Jag har en lång spar horisont.

    SvaraRadera
  2. Hej,

    Tack för tipset om Thoughts by Mr P.
    Undra om man kvalar in och kommer få en plats i din länklista? ;)

    Allt gott
    /DanielWikstrom

    SvaraRadera
  3. Anonymous,

    Ingen vet hur börsen ser ut om några månader. Har du lång sparhorisont och valet står mellan att köpa nu eller om några månader, så kan du lika gärna köpa nu.

    Alternativet, om du nu har en lång horisont, är att vänta på en rejäl sättning. Sådana kommer en gång per decennium kanske (IT-bubblan, finanskrisen). Eller iaf mindre kriser (januari, Brexit).

    Börserna är ju all time high, så det är ju "dyrt" nu generellt. Eller så är det billigt, om man tar hänsyn till mängden nytrycka pengar. Du hör hur snurrigt allt är!

    JnJ säljs till P/E 23 typ, så även utan nämnvärd tillväxt har du tjänat in investeringen på 23 år. Du kan vara säker på att det finns sämre investeringar i alla fall.

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...