Senaste köpen

Idag fick jag avslut på ett par orders med lång giltighet. Dels var det Handelsbanken A på 100 kronor, den lade jag in häromdagen när jag köpte på 102 kronor. Nästa gång betalar jag 99 kronor.

Jag fick även avslut på Oscar Properties preferens b på 501 kronor. Den ordern har legat sedan några dagar efter noteringen. Egentligen vill jag inte pynta mer än 500 kronor men den där extra kronan är ju inget att orda om. Efter att studerat orderdjup och avslut några dagar gjorde jag bedömningen att det bara är en tidsfråga innan jag får avslut på 501 kronor. Det var ju inte så länge jag behövde vänta, cirka 3-4 veckor bara.
Oscar Properties preferens b har en inlösenkurs på 550 kronor men den har en unik feature i att man själv kan begära inlösen och då får man 500 kronor. Detta kan man göra en gång per år och det är under mars månad medan pengarna betalas ut efter årsstämman på sommaren.
Utdelningen är på totalt 35 kronor per år vilket ger 7% direktavkastning.

Disclaimer: Jag äger Oscar Properties preferens b och Handelsbanken


2 kommentarer:

  1. Vilka datum delar Oscar pref B ut?

    SvaraRadera
  2. Hej Johan,
    Oscar pref b pyntar utdelning på samma datum som den andra Oscarpreffen. 4/8 är X-datum för kommande utdelning.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...