Fortsätter börsfesten idag?

Igår var rena feststämningen på börsen och jag gjorde en rad fina köp. Läs mitt inlägg från igår: http://petrusko.blogspot.se/2016/06/det-har-kopte-jag-i-borsfesten.html
Idag hoppas jag på fortsatt nedgång och har lagt in några köporders baserat på den förhoppningen.
Mina köporders:

Investor a 256,8 kronor (liten order)
Investor a 250 kronor (inte lika liten order)
NCC b 175 kronor
Skanska b 159,8 kronor

Det här är de bolag jag planerar att öka i huvudsakligen framöver. Tidigare har jag tänkt mig en viktning bortåt 6% för Skanska men jag nöjer mig nog med cirka 2% på den. I vart fall tillsvidare. NCC har jag nyligen börjat köpa i och har en god bit kvar innan jag har den viktning jag önskar. Kring 1-2% tänker jag mig i den.
Investor vill jag vikta tungt, riktigt tungt och anledningen är främst riskhantering. Ett investmentbolag bjuder på riskspridning i sig och har klart lägre risk än att äga ett specifikt bolag som tex Ericsson. Investor har en fin portfölj och de har fokus på en stadigt stigande utdelning vilket passar mig utmärkt!
Att köpa massvis Investor sänker risken i min portfölj. Andra fina "risksänkare" är Industrivärden och Xact OMXSB Utd vilka jag också har i portföljen.

Disclaimer: Jag äger: Investor, Skanska, NCC, Industrivärden, Xact OMXSB Utd.


1 kommentar:

  1. Hej och tack för bra blogg!

    Min fråga är gällande Xact OMXSB Utd, kan du utveckla vad den innebär? Varför är den intressant för din del?

    Mvh,
    Henrik

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...