80 miljarder saknas i Nordea

Ja, så lyder rubriken hos SvD om det sensationella avslöjandet. Länk till artikeln längst ned i detta inlägg.
En gång är ingen gång och flera gånger är för mycket rök utan eld.. Ja, alltså; Jag tycker det varit för mycket brus och påstådd fuffens nu kring Nordea för att bara rycka på axlarna. Mitt intresse i Nordea sträcker sig till bolaget Sampo som är Nordeas största ägare.
Sampo som jag nyligen pratat om att jag spanar på och är lite sugen.

Jag är ganska sansad av mig och hoppar inte över ån innan jag ropar hej men min suktan efter Sampo har dämpats efter senaste skriverierna om Nordea. Jag har ingen brådska att gå in som ägare i Sampo och det verkar rimligt att nu vänta och se hur det egentligen ligger till.
Vänta ett halvår eller fem år, ingen brådska som sagt.

Ingen rök utan eld brukar man ju säga. Det har osat mycket kring Nordea på sistone!

http://www.svd.se/hemligt-pm-fran-fi-80-miljarder-saknas-i-nordea/om/naringsliv


5 kommentarer:

  1. Den här typen av nyheter ger mig, som aktieägare och bankkund, magont. Lite för mycket turbulens för min smak. Återstår att se om Brexit tar överhanden eller om kursen går ned ytterliggare av detta.

    MvH Pengaregn

    SvaraRadera
  2. Varje gång jag ser SVD börskrönikör Patricia Hedelius i bylinen brukar jag granska artikeln extra noga. Hoppas hon bara vill skriva en nya Telia bok och inte sysslar med olaglig kurspåverkan.

    "Hemligt" PM från slutet av 2015, Årets utdelning summerades till 24 miljarder kronor, utdelning som alltså inte hade varit möjlig om uppgifterna i promemorian är korrekta.
    Erik Thedéen FI:s generaldirektör: jag har inte sett mer brister än vad vi i dagsläget har annonserat. Rodney Alfvén Nordea: hävdar att banken med råge följer FI:s krav på kapitalbuffert.

    Nordea 1 kv 2016: Kärnprimärkapitalrelation 16,7 % Nordeas kapitalpolicy om en buffert på 50-150 punkter över regelkravet ligger fast, uppgav Nordea-chefen i dagens rapport.

    SvaraRadera
  3. Fattar inte hur folk kan vara kunder i Nordea och Swedbank över huvudtaget.
    De har ju varit genomruttna i alla tider.

    SvaraRadera
  4. @Pengaregn

    Alla passar inte för att syssla med investeringar. Jag bryr mig inte det minsta om Brexit. När det gäller Nordea kan det ju vara bra att vänta, och se om det har hänt något. Jag är aktieägare i Sampo jag rusar givetvis inte iväg, och säljer mina aktier utan att ta reda på vad som hänt, om det nu har hänt något.

    Vad jag förstår så banken inte gått ut med några uppgifter att det skulle fattas några pengar. De svenska storbankerna verkar ju tävla i att vara mest välkapitaliserade.

    Simma lugnt

    Lars

    SvaraRadera
  5. Härligt, det är sådana situationer vilka ger möjligheter till att komma in billigt!
    Fler dyk förväntas så ligg likvid särskilt nu inför valet i UK är mitt råd!

    SvaraRadera

OMX Stockholm Banks

  De svenska storbankerna har gått bra det senaste året i spåren av ett normaliserat ränteläge. Hittills i år har de presterat en god totala...