Rapporter

Nu står vi inför en tung rapportperiod och för min del är det Castellum som står på tur här näst och sedan tickar de in en efter en. Senaste rapporten från Castellum visade en tillväxt om "endast" 2% i förvaltningsresultatet. Utdelningen tas härifrån varpå jag väldigt gärna vill se högre tillväxt. Jag hoppas på mer än 2% tillväxt i förvaltningsresultatet i Q3-rapporten.

Torsdag 15/10 får vi det svart på vitt. Jag håller tummarna.
SME.direkts prognos om utdelningstillväxt till våren är 4,83 kr upp från 4,6 kr. En tillväxt om 5%. Jag hoppas verkligen att utdelningstillväxten inte blir lägre än så i Castellum. Ja ja, huvudsaken är att de alltid höjer! Ibland lite större och ibland lite mindre höjning.

Poängen med det här inlägget är delvis eller kanske till stor del att lyfta fram en superbra och fräsig funktion hos Avanza nämligen översikten för kommande rapporter för just dina innehav. Bilden intill är en screenshot på hur det ser ut. När ni står i vyn "kontoöversikt" har man oftast som standard rutan till höger med nyheter. Om man klickar på "Rapporter" enligt den fina röda pilen jag ritat i bilden så får man upp vyn jag pratar om.

I mina ögon en superbra funktion. Det sparar mig så mycket tid att ha en enkel överblick för detta istället för att surfa och spana fram infon vart innehav för sig.

Castellum är det svenska bolag med särklass bäst utdelningshistorik. De har alltid höjt utdelningen ända sedan noteringen 1997!
Läs mer om Castellum hos Avanza


20 kommentarer:

  1. Det är svårt att inte gilla Castellum! Ser också ett scenario med en liten höjning på utdelningen till nästa år, men jag tror inte det beskedet lämnas riktigt än?

    SvaraRadera
  2. Castellum er et utmerket utbytteselskap. Utbyttet (utdelningen) øker jevnt, men er dette den eneste fordelen? Jeg mener det finnes bedre aksjer å satse på for den langsiktige som sitter på verdipapirene og bare høster utbyttet. Et eksempel: En investering på 10.000 i Castellum i desember 2009 ville ha gitt til sammen SEK 2621 i utbytte i de fem årene 2010-14. 10.000 i f.eks. H&M ville ha gitt SEK 2862 og Beijer Alma 3716 (selv om utbyttet sto stille i tre år). Andre kjente svenske selskap som slår Castellum på utbytte over denne perioden er bl.a Handelsbanken (2644), Skanska (3002) og NCC (4059). Andre selskaper har prestert enda bedre.

    SvaraRadera
  3. Funktionen är bra, den blir grym när även utdelningen för usa-aktier visas (typ O och HCP...)

    SvaraRadera
  4. Sorry, syftade pa fliken med utdelningar...

    SvaraRadera
  5. Är det här reklam?

    SvaraRadera
  6. Bra funktion för att se när rapporterna kommer. Vet du om det fungerar även på utländska innehav? Castellum verkar vara en aktie för mig, ska kolla upp den.

    Allt gott
    /DanielWikstrom

    SvaraRadera
  7. Tjena Johan,
    Ja Castellum är ett riktigt fint bolag. Utdelningen meddelas i samband med bokslutskommuniken i början på nästa år. Förvaltningsresultatet i årets kvartalsrapporter är en liten hint om hur utdelningen kan tänkas bli.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  8. Tjena Egil,
    Ja det finns de med högre direktavkastning och de med bättre utdelningstillväxt över tiden men Castellum har varit en god placering och lär vara det i framtiden också. Vinsten och utdelningen blir stadigt högre och på sikt följer aktiekursen samma utveckling.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  9. Hej Svante,
    Ja det vore riktigt nice om man kunde få samma info på sina USA-aktier.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  10. Hej Anonym,
    Nej det här är ej reklam. Det här är jag som nöjd kund som skriver. Om jag skulle skriva ett sponsrat inlägg så skulle det framgå i klartext.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  11. Tjena Daniel,
    Jag har varit på Avanza och önskat samma info på USA-innehav. Att det inte finns ännu beror på kostnadsskäl. De har gjort bedömningen att efterfrågan är såpass liten att de ej kan motivera att betala för detta. Så skicka önskan till Avanza så de vaknar =)

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  12. Jag hoppas att Nordnet avsevärt förbättrar sin hemsida så att den motsvarar förväntningarna på en modern nätbank.

    SvaraRadera
  13. Tjena Anonym,
    Ja, de är bra och dåliga på olika saker Avanza och Nordnet. Just hemsidan, layout mm är riktigt svag hos Nordnet. Tur de har bra erbjudande i övrigt, tex knockoutlånet eller svenska ETF:er för bara 1 kr minicourtage. Två punkter de är betydligt bättre på än Avanza.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  14. Castellum får det tufft att öka förvaltningsresultatet. Ingen inflation gör att hyran stannar. De måste aktivt förädla och höja hyran eller sänka kostnader.

    De räddas av värdeförändringar och försäljningar i år.

    SvaraRadera
  15. TAck för tipset om rapporter för innehaven -BRA. För att jag ska bli riktigt GLAD så skulle jag vilja få in även bolag i min bevakningslista - finns det????

    olle

    SvaraRadera
  16. Förvaltningsresultat, är det samma sak som rörelseresultat exkl värdeförändring på fastigheterna?

    SvaraRadera
  17. Tjena Ebbot,
    Hyran stannar inte för Castellum. De har avtal som medför höjning ändå. Enligt en föreläsning av Håkan Hellström för ett antal år sedan.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  18. Hej Anonym,
    Enkelt förklarat kan man säga att förvaltningsresultat är det de tjänar på verksamheten. Som du nämner är värdeförändringar på fastigheterna exkluderade. Värdering av lån kan också generera svängningar i redovisat resultat men det är också exkluderat (finansiella poster, man gör en nulägesvärdering av lån enligt IFRS och det kan ge ökad/minskad vinst).

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  19. Vad gäller Castellum ser jag det som högst troligt att det kommer att bli en liten utdelningstillväxt, men vi ska nog inte hoppas på någon fantastisk sådan.

    Som bekant håller bolaget nu på att strukturera om fastighetsportföljen mot högre tillväxt (vilket i det korta perspektivet påverkar negativt) samt att de även implementerar ett besparingsprogram som förväntas ge god effekt, men först under 2016 (och lite under 2015). Det sammantaget kommer inte göra 2015 till bolagets bästa år, men skapa förutsättningar för bättre lönsamhet och tillväxt från 2016 och framåt.

    Mvh
    /Vägen till Frihet

    SvaraRadera
  20. Castellum tappar Nordea som hyresgäst i ett flertal fastigheter ,Lernia kommer att hyra några . Kan bli svårt att hitta någon som vill betala de höga hyrorna i centrum. Har sålt mina aktier och köper andra aktier.

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...