Life is good

Jag har haft en underbar lördag. Vi har haft besök av goda vänner och ätit gott. Våra barn har lekt och haft superkul tillsammans. Vi har spelat brädspel. En fantastisk dag helt enkelt, life is good!

Strax efter midnatt somnade min fru och sedan dess sitter jag vid datorn och surfar aktier och läser bloggar. Nedan är några goa bloggar jag läst i veckan:

Dividendhawk om Unilever. Bra info om bolaget, vad de sysslar med rent operationellt samt finansiell info. http://dividendhawk.blogspot.se/2015/09/recent-buy-unilever-nv-una.html#more

Dividend Diplomats Om sitt senaste köp i EMR. Bra summering i fem korta punkter några fina stats för bolaget: http://www.dividenddiplomats.com/lannys-recent-purchase-emr-x3/#more-3194

Vägen till Frihet Månadsrapport med diverse köp och grafer. Läs om deras väg mot målet att leva på utdelningar i Thailand. Ökade bla i Realty Income, ett bolag jag verkligen gillar! http://vagentill-frihet.blogspot.se/2015/10/manadsrapport-september-2015.html




Jag har även kollat på Di börsrådet där Max Mitteregger har en intressant utläggning om styckning av bolag. Sedan rekar han Rezidor och då bränner det av ett par proppar i huvet på mig. Jag fattar inte att ena analytikern efter den andra rekar det skitbolaget. De har funnits på börsen sedan 2006 och har sedan dess bara bjudit på förluster och sopigheter. Hela tiden hopp om framtiden men blir aldrig något vettigt av det. Genuin skit!
Sedan noteringen 2006-11-28 har aktien backat rejält och den har varit en usel placering. Senaste rapporten mäktade de med en liten liten vinst men räkna inte med trendbrott! Rezidor kan mycket väl fortsätta prestera uselt, det är min tro i alla fall.

Rezidor är en hotelloperatör, inget att blanda ihop med Pandox som i huvudsak äger hotellfastigheter, en mycket bättre verksamhet.

Näe, skippa Rezidor och kolla i sådana fall hellre på Pandox som är ett bra bolag med en bättre verksamhet dessutom.

För övrigt har jag druckit alldeles för mycket Pepsi, som min fru brukar säga till mig att jag inte skall göra för då somnar jag inte... Ja, hon har så rätt så. Som vanligt.


           

6 kommentarer:

  1. Tack för omnämnandet, ha en trevlig söndag!

    mvh,
    DH

    SvaraRadera
  2. Hej petrusko, tack för en grymt bra blogg, läser varje inlägg!

    Om du skulle starta en utdelningsportfölj idag, vilka säg 5-6 bolag skulle du köpa?

    Tacksam för för svar då du är lite inspiration för mig :)

    Mvh Jonas

    SvaraRadera
  3. Tjena Jonas,
    Jag kan bjussa på tre st pålitliga svenska utdelare som man bör utvärdera för en utdelningsportfölj.

    Castellum. Fastighetsbolag som alltid höjer utdelningen.
    Atlas Copco. HAr aldrig sänkt utdelningen
    H&M Fin tillväxt. Har aldrig sänkt utdelningen.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  4. För den som reser mycket finns det en praktisk fördel med att vara aktieägare (200 aktier) i Rezidor. Gratis välkomstgåva på rummet och förhållandevis goda chanser till rumsuppgradering är alltid trevligt.
    http://www.rezidor.com/phoenix.zhtml?c=223433&p=irol-sharebenefits
    https://www.clubcarlson.com/fgp/memberbenefits/home.do
    Detta täcker bland annat in Radisson-hotellen, och man kan i praktiken säga att guldkortet är gratis mot deposition på drygt 6000 kr.

    Ur sparar-/utdelningssynpunkt hade jag dock inte köpt aktien. :-)

    SvaraRadera
  5. Tjena Petrusko!

    Vad tror du om börsläget generellt nu?
    Tror du att vi nu närmar oss en beartrap? Eller hur ser du på kommande tiden?

    Och vad har du för planerade köp för utdelningarna du har fått?

    Mvh sparfest

    SvaraRadera
  6. Tjena Petrusko!

    Vad tror du om börsläget generellt nu?
    Tror du att vi nu närmar oss en beartrap? Eller hur ser du på kommande tiden?

    Och vad har du för planerade köp för utdelningarna du har fått?

    Mvh sparfest

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...