Volatil marknad

Det svajar ordentligt på börsen sedan en tid tillbaka. Ner rejält och sedan upp igen men det har varit mest ned på sistone. I slutet av maj skrev jag om att det är läge att vara försiktig nu och det tycker jag gäller fortsatt även om vi backat drygt 4% sedan dess.
Även fixed income som preferensaktier och obligationer har svajat, till och med så att de har gått sämre än börsen. De långa marknadsräntorna har stigit kraftigt och samtidigt har utbudet av preffar ökat i Sverige. Detta har lett till att de svenska preffarna har backat en hel del men även mina innehav i obligationer i USA har backat.

Mitt mest stabila innehav är Bank of America preferred serie W, den har stått otroligt stadigt under perioden och faktiskt inte tappat något alls. Det tycker jag är riktigt bra! Ett mycket uppskattat innehav i dessa tider. Jag skall spana lite i helgen på liknande preffar och USA-preffar generellt beträffande hur de utvecklats samma period. Jag börjar nog med att kolla hur en av Citigroups preffar gått under perioden. Deras preff av serie L är väldigt lik den jag äger från Bank of America och något jag ev skulle kunna tänka mig att investera i.

Investeringar rör sig upp och ned på kort sikt och det rör mig inte i ryggen att det backat en del på sistone. Mina utdelningar är ju de samma och det är det jag fokuserar på. Hur värderingen av mina innehav utvecklas från en dag till en annan är egalt, avkastningen på mycket lång sikt är viktig. Fråga mig om 20 år hur det går, de senaste 20 åren har gått bra.

4 kommentarer:

  1. Vad tycker du om KLövern Pref vs Corem Pref ? Corem Pref har knappt rört sig neråt,

    SvaraRadera
  2. Hej Anonym,
    Klövern pref gillar jag ock ökade i den igår. Corem Property är tokdyr och jag sålde mitt innehav kring 200 kr tidigare i år för att omplacera i annat med bättre direktavkastning. Corems höga värdering är omotiverad. Risken är tex lägre i Akelius.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  3. Lite måste utdelningarna minskat iom lite svagare USD/SEK?

    SvaraRadera
  4. Jag tror att en anledning att pref gått ner i värde är att när börsen kommit ner i värdering och folk säljer pref för att köpa aktier. Att pengarna har varit parkerade i pref i väntan på inköpsläge på börsen.

    SvaraRadera

Aktiespararna Global Direktavkastning - Global exponering i sunda bolag till rimlig avgift

  För cirka 1 år sedan pitchade jag idén om en global version av Aktiespararna Direktavkastning för fondbolaget Cicero som driver den. De gj...