Castellum 4% direktavkastning

Castellum likt övriga fastighetsbolag har presterat sämre än index hittills i år och handlas nu på ganska fina nivåer. Utdelningen har höjts varenda år sedan noteringen 1997 och nästa vår väntas den bli 4,81 kr enligt SME direkt. Det ger en utdelningstillväxt om ca 4,5 % vilket är lägre än 10-årssnittet på 6,4%. Jag tror inte höjningen blir lägre än så här men hoppas den blir högre naturligtvis. Förvaltningsresultatet ökade 5% i Q1 och 15/7 släpper de Q2-rapport, med den i bakfickan är det lättare att göra antaganden kring utdelningen.

På nuvarande kurs kring 120 kr blir direktavkastningen 4% och det är helt okej i nuvarande marknad.
Castellum är mitt största innehav och jag planerar att köpa än mer, jag gör regelbundna köp i denna och jag tror det här är en mycket bra placering på lång sikt.

5 kommentarer:

  1. Köper kring 90 kr

    SvaraRadera
  2. Gillar din blogg och strategi starkt, och kör på liknande med kärninnehav i HM, Axfood och Investor. Vill dock ha ett fint innehav i ett fastighetsbolag. Klurar mellan Castellum och Diös. Skulle vilja veta din åsikt om Diös kontra Castellum?

    SvaraRadera
  3. Tjena O.M,
    Diös är ett fint bolag det också men det är nischat mot fastigheter i norra Sverige. Både en potential och en risk men sammantaget verkar bolagets strategi fungera väl. Diös utdelningshistorik med sänkning och oförändrad utdelning är inte imponerande.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  4. Tack för svaret, och bra tankeställare. Jag har märkt att du inte har något innehav i Investmentbolag. Finns det nån speciell anledning?

    SvaraRadera
  5. Ja 90 kr hade varit fantastiskt trevligt.. ;) Efter att ha varit på Aktieägarkväll med Castellum (ett av mina största innehav) så blev jag än mer övertygad om att detta är ett bolag för den långsiktige..

    SvaraRadera

VIX index och stigande optionsintäkter

  VIX är något du kanske hört tuffa traders slänga sig med tidigare men inte känt någon mening eller intresse att sätta dig in i vad det är....