Vanguard Natural Resources preferred serie B 8,7%


Jag vräkte ur mig en sak på Twitter tidigare idag. Att det i spåren av "oljekrisen" kan tänkas finnas preffar i olje/gassektorn som kan vara extra lockande nu. Sektorn har varit under press en tid men det är ingen nyhet längre, krisen började i slutet av förra sommaren. De sämsta bolagen är redan borta. De bra bolagen har haft en tid på sig att visa att de är just det, bra! Men det är inte dags att blåsa faran över än. Nog om det. Jag har kört en screener och hittat en preff i sektorn som kanske kan vara värd en titt. För min del står jag nog över och det beror på att jag är försiktig/skeptisk till sektorn.

Vanguard Natural Resources äger och förvaltar gas och oljefält. De lämnar utdelning på sin stamaktie och enligt prognos kommer de göra vinst under 2015. Ett vinsttapp men ändå vinst.

Statsen för preffen:
Call date: 15/4 2024
Call price: $25
Utdelningsfrekvens: Månadsvis med pay date kring 15:e
Utdelning: $1,9062 per år fördelat månadsvis om: $0,15885
Credit rating: B+ hos S&P
Direktavkastning: Ca 8,75% på dagens kurs om $21,8

Det här är en högriskare. Kreditbetyget är inte toppen. Bolagsformen är MLP (Master Limited Partnership) och sådana lägger inte Avanza upp då man väntar på Skatteverket som utreder hur dessa skall beskattas. Detta är sedan länge, sist gång jag kollade med dem var i höstas och jag tror inte att det är löst än. Jag ber iaf inte Avanza lägga upp den för jag är ej intresserad att köpa den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...