NCC bokslut 2014

Tisdag 27:e januari presenterar NCC sin bokslutskommuniké och det är något jag ser fram emot. Kanske inte helt otippat är det främst utdelningen som intresserar mig. Dess storlek samt om de fortsatt kommer dela upp den på två utdelningstillfällen. Jag förväntar mig att de även fortsatt delar upp utdelningen på två tillfällen då detta är mer kapitaleffektivt för bolaget. Det gröper inte ett så stort hål i kassaflödet vid ett tillfälle.

Förväntningarna på utdelningen är en oförändrad sådan om 12 kronor. Detta av sme.direkt som för 2015 och 2016 har en prognos om 12,6 kr respektive 13 kr. Ett scenario jag skulle vara mycket nöjd med. Jag kan tycka en oförändrad utdelning i år är ok om det senare visar sig att den höjs nästkommande åren.

Kollar man hos 4-traders så tror de på lite högre vinst och en utdelningshöjning i år (2014) till 12,4 kr. För 2015 och 2016 är deras utdelningsprognos 13,1 kr respektive 13,4 kr. Det här scenariot vore fullkomligt lysande! Man kan ju hoppas på detta.

Min magkänsla har varit och är att utdelningen höjs och på tisdag får vi alltså veta svart på vitt vad den blir och när (delad på två?).

Jag tror på NCC och deras outlook kommande år. Ett fint bolag med en bra och intressant verksamhet. De bör kunna bjuda på högre utdelningar i flera år framöver. Min plan är att öka i NCC efter vårens tunga utdelningsperiod då jag redan planerat köpa andra innehav som tex H&M och Castellum. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...