SAS kapitaleffektiv lösning


Idag meddelade SAS ett samarbete med Brittiska flygbolaget Flybe. De kommer sköta ett antal kortdistansflygningar åt SAS och i avtalet har man även säkrat att det kommer ske med ett antal helt nya flygplan. Matchar alltså SAS övriga flotta bra och borgar för kundnytta/nöje.

Det här är en mycket kapitaleffektiv lösning för SAS som är med och tjänar pengar men slipper binda kapital i flygplan och kabinpersonal. Klart man är med och delar risker också men det torde vara liten risk att det här skulle bli ett bakslag.
Jag tror vi kommer få se fler sådana här lösningar framöver. För SAS specifikt men för hela branschen. Det är ett sätt att effektivisera och hålla nere kostnader vilket är A och O i en prispressad bransch som denna.

Länk till pressmeddelande med info:
https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2014/11/26/sas-sas-signs-agreement-with-flybe.html

Jag som spekar i att SAS kommer lyckas betala utdelningar på sin preferensaktie till inlösen ser det här samarbetet klart positivt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Emilshus rapport Q1 2024 - Höjd prognos

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag var det dags för fastighetsbolaget Emilshus att presentera sin rapport för det fö...