Frustrerad

Jag är frustrerad på mig själv och situationen jag satt mig i. De senaste dagarnas nedgång är ett mycket fint tillfälle att köpa fler aktier. Jag brukar passa på att köpa extra mycket när sådana här lägen uppstår.
Sedan en tid tillbaka är min belåning något högre än nivån jag avser ligga på. Samtidigt som jag är nöjd med affärerna jag gjorde som tog belåningen dit så är det riktigt surt att bara titta på när börsen bjuder på finfina köptillfällen.

Min belåning är inte ett problem som på något sätt äventyrar min portfölj. Den är på under 10% av portföljvärdet. Jag står dock fast vid de riktlinjer och den plan jag satt kring belåningen och fokuserar på ett betala ned lånet innan jag köper fler aktier. Nu när börsen backat rejält är det lite längre sträcka att ta sig till superlånet igen. Med hemlängtan och solen i ryggen är jag åter i köpartagen om drygt en månad.

Utan en strategi och plan utstakad i förväg kan det vara förödande med belåning om man inte är varsam. Det skulle tex kunna vara mycket lockande att låna ännu mer nu när börsen backat mycket. Backar den än mer vad gör man då? Låna ännu mer? Det kan gå snabbt att hamna i trubbel. Jag är ganska försiktig med belåning och kör en defensiv strategi när jag handlar för lånade pengar.

11 kommentarer:

  1. Hej!

    Får man fråga vilka aktier som hade legat nära till hands att köpa nu om du hade haft likvida medel? Ratos? Telia? Eller vilka?

    Tack på förhand/ Jocke

    SvaraRadera
  2. Hej Jocke,
    Industrivärden, Telia, NCC, Kanske Sandvik också.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  3. Förstår din frustration. Har själv hamnat i ett läge där jag ifrågasatt min tanke om att ha likvider liggande inför "det perfekta köpläget". Håller på att omvärdera.

    Mvh DF

    SvaraRadera
  4. Ja, nu när jag har facit i hand är det lätt att vara efterklok. =)

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  5. I wish I could read your posts. Any English coming to your site?

    SvaraRadera
  6. Vid vilken prisnivå överväger du köp i NCC om jag får fråga?

    Har själv varit sugen en tid. (Sålde tyvärr vid ca 185 kr. På tal om att vara efterklok)

    Mvh DF

    SvaraRadera
  7. DivHut, I'm sorry my friend, no english is coming up soon. I might look in to one of them fancy "translate" widggets though.

    Best regards

    SvaraRadera
  8. Dirdrik Finans,
    Hej,
    Jag tog in NCC i portföljen relativt nyligen kring ca 220 kr. Tycker den är köpvärd därikring så när den närmade sig 210 kr häromdagen var det mycket lockande.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  9. Sälj Ratos dom kommer aldrig tillbaks tyvärr.

    SvaraRadera
  10. Hej igen petrusko,
    Tack för svaret! Funderar på om jag siktar väl lågt när jag sitter och väntar på NCC för 190 kr. :)

    Mvh DF

    SvaraRadera
  11. Anonym: Mmmm, Ratos har verkligen underpresterat på senare år. Jag tror fortfarande på affärsmodellen och om de inte sänker utdelningen till våren så avvaktar jag fortsatt med att sälja som det ser ut nu. Jag har tålamod. =)

    Didrik Finans,
    Hej igen.
    Jag kan relatera, jag har ofta kurser som är väl låga för ev köp. Om man har en gedigen lista med aktier till sådana "låga" kurser så är det nog helt ok men om man siktar skarpare än så är det nog läge att utvärdera, vilja att betala mer eller titta på annat.

    Jag använder funktionen Kurslarm hos Avanza. Jag har lagt in larm på betydligt fler aktier än de jag följer dagligen. Många aktier har jag utifrån en snabb titt gjort ett antagande om en kurs som borde vara en bra entry.

    Scandi Standard 41 kr
    Clas Ohlson 100 kr
    Volvo 65 kr
    Svolder 45 kr

    Ja, listan är lång. Många kurser är kanske avlägsna men med tillräckligt många kurslarm är det bara en tidsfråga innan det plingar.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...