Alternativa placeringar

Jag har under dagen roat mig med att kolla på alternativa placeringar, något annat än aktier men framförallt har jag tittat efter god direktavkastning till måttlig risk. Detta förde mig in på två olika placeringar:

Estea Kapitalandelsbevis.
Detta är enkelt förklarat ett lån till ett företag. Denna fungerar så att man får 6,25% årlig ränta utbetald kvartalsvis. Bolaget placerar pengarna i fastigheter och planen är att verksamheten skall avvecklas 2019 för att skifta ut kapitalet till kapitalandelsbevisinnehavarna. Man är berättigad till sin ursprungliga insats och 75% av eventuell överstigande vinst/tillgångar. Om verksamheten i slutändan går back går man miste om en del av insatsen. Andelarna har ett nominellt värde om 10.000 kr per st och om det vid avveckling bara finns värde om tex 9.200 kr så är det vad man får i retur. De borde ha goda möjligheter att bedriva denna verksamhet och generera ett överskott.
http://estea.se/fastighetsbolag/estea-sverigefastigheter-1

Europeiska skogsfonden.
Äger skogsmark och har enligt sig själva gett kring 12% årlig avkastning. Upp till hela årsvinsten betalas i utdelning varje år skriver de men i övrigt är det svårt att hitta info. Det är ju lockande att tolka detta som att man får 12% utdelning per år men så bra är det nog inte. Jag skall kolla vidare på denna och försöka reda ut vad som gäller. Riskbilden och konjunkturokänslighet lockar mig i denna typen av placering.
Det finns REITs och ETF:er i USA med fullt fokus på skog men jag har dessvärre inte hittat någon med över 5% direktavkastning.
http://www.euroforest.se/

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Kom du fram till något gällande Euroforest? Jag har titta på deras hemsida, men har väldigt svårt att avgöra om detta är en bra investering eller inte.

    Mvh

    M

    SvaraRadera
  2. Hej M,
    Nej jag kom nog fram till att Euroforest inte attraherar mig. Amerikanska REITs med skog lockar mer men där är direktavkastningen väl låg.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...